Szani Világa

Cukkini főzelék friss kaporral

Kép 1741

Bár cukkini még nem terem a kertbe, azért a kapor már szépen növésnek indult.

Ahogy föld művelés közben hozzá érnek a kerti szerszámok,

szinte ontja a finom illatot magából.

Így gyakorlatilag a kapor miatt kívántam meg a főzeléket.

Eredetileg a tavalyról fagyasztott tökből akartam készíteni de eszembe jutott,

hogy cukkinit is tettem el sütinek és főzeléknek is. 🙂

Gyorsan megvan és olyan de olyan finom!

Ahogy a tökfőzeléknél, úgy ennél is került bele két plusz hozzávaló,

amitől szerintem sokkal finomabb lesz! 😉

Hozzávalók:

1  nagyobb cukkini

1/2 l tej

1 kicsi paradicsom

1 szelet paprika

egy kis csokor kapor

fél doboz tejföl

rántás:

1 kisebb hagyma, vagy 1 közepes fele

liszt, olaj

1 mk. pirospaprika(elhagyható, fehéren is szoktam készíteni)

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. Egy lábasba tesszük, majd adunk hozzá némi olajat és annyi lisztet,

hogy egy közepes sűrűségű rántás készüljön.

Amikor már szép aranybarna, félrehúzzuk, kevés pirospaprikával megszórjuk, hozzákeverjük a tejet, majd a

fagyasztott vagy friss és előzőleg legyalult, kinyomkodott cukkinit is beletesszük.

A kaprot kicsit felaprózzuk, és az is mehet a főzelékbe a paradicsommal és a paprikával együtt.

Készre főzzük, majd mielőtt elzárnánk hozzákeverjük a tejfölt.

Melegen tálaljuk, feltétként süthetünk rá tükörtojást, virslit vagy sültekkel is kínálhatjuk.

Hétvégéről megmaradt pörköltek felszámolásához, kifejezetten alkalmas és együtt Isteni! 😉

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!