Hozzávalók:
0,5 kg kelbimbó
3 ek. szójaszósz
2 ek. szezámolaj
1 ek. barna cukor
1/2 zöld citrom leve
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér lereszelve
1 csilipaprika
pirított szezámmag
2 szál újhagyma
1/2 dl olivaolaj
Elkészítés:
A megmosott kelbimbókat félbevágjuk, majd összeforgatjuk az olajjal.
Szépen tepsibe rakosgatjuk, vágott felületükkel lefelé.
170 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Közben elkészítjük a mártást.
Összekeverjük a szójaszószt és szezámolajat, a citromlevet, a barna cukrot,
a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és apróra vágott csilipaprikát.
Amikor elkészült a kelbimbó összeforgatjuk az öntettel.
Pirított szezámmal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: