Szani Világa

Japán kelbimbó

kbimbó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

0,5 kg kelbimbó

3 ek. szójaszósz

2 ek. szezámolaj

1 ek. barna cukor

1/2 zöld citrom leve

3 gerezd fokhagyma

3 cm friss gyömbér lereszelve

1 csilipaprika

pirított szezámmag

2 szál újhagyma

1/2 dl olivaolaj

 

Elkészítés:

A megmosott kelbimbókat félbevágjuk, majd összeforgatjuk az olajjal.

Szépen tepsibe rakosgatjuk, vágott felületükkel lefelé.

170 fokon 15-20 perc alatt megsül.

Közben elkészítjük a mártást.

Összekeverjük a szójaszószt és szezámolajat, a citromlevet, a barna cukrot,

a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és apróra vágott csilipaprikát.

Amikor elkészült a kelbimbó összeforgatjuk az öntettel.

Pirított szezámmal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!