Szani Világa

Japán kelbimbó

kbimbó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

0,5 kg kelbimbó

3 ek. szójaszósz

2 ek. szezámolaj

1 ek. barna cukor

1/2 zöld citrom leve

3 gerezd fokhagyma

3 cm friss gyömbér lereszelve

1 csilipaprika

pirított szezámmag

2 szál újhagyma

1/2 dl olivaolaj

 

Elkészítés:

A megmosott kelbimbókat félbevágjuk, majd összeforgatjuk az olajjal.

Szépen tepsibe rakosgatjuk, vágott felületükkel lefelé.

170 fokon 15-20 perc alatt megsül.

Közben elkészítjük a mártást.

Összekeverjük a szójaszószt és szezámolajat, a citromlevet, a barna cukrot,

a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és apróra vágott csilipaprikát.

Amikor elkészült a kelbimbó összeforgatjuk az öntettel.

Pirított szezámmal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.

Sült oldalas

oldalas

 

Hozzávalók:

1-1,5 kg sertés oldalas

5 gerezd fokhagyma

1 ek. mustár

1  mk. kömény mag

1 dl olaj vagy zsír

só, bors

 

Elkészítés:

A megtisztított húst dörzsöljük át sóval és zúzott fokhagymával.

A felületén kenjük el a mustárt, majd mehet rá a bors és kömény is.

A húst egyben vagy darabolva tegyük tepsibe az olajjal leöntve,

fél pohár víz vagy sör, ami még jobb, kíséretében.

A tepsit alufóliával vonjuk be és 17 fokon másfél óra alatt puhítsuk meg,

majd ezután a fóliát levéve süssük pirosra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!