Szani Világa

Roston sült máj

máj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1/2 kg csirke  máj

olívaolaj

só, bors

 

Elkészítés:

A májakat egyben hagyjuk, mossuk és lecsepegtetjük a felesleges nedvességet.

Így , natúr süsük  ki a forró  olajban.

Akkor sózzuk, ha szépen megsült, így nem lesz kemény.

A végén borsozzuk.

Friss kenyérrel vagy ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csíra patika

csíra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy télen nyáron legyen a közelünkben vitaminforrás  a csírákat is bevethetjük.

Ezenkívül több betegség megelőzésében és kezelésében is segít!

Bioboltban beszerezhetjük a csíráztatáshoz szükséges magokat!

A csírákat salátákba, levesekbe, krémekbe is tehetjük,

sőt ledarálva pástétomokat is készíthetünk belőlük.

Búzacsíra

18725_338_

 

 

 

 

 

 

A magas vérnyomás kiváló ellenszere.

Tisztítja a májat, megszünteti a szervezet gyulladásos folyamatait.

Serkenti az emésztést.

A hosszú és rövid csíra is nagyon finom, salátákkal keverhető.

Retekcsíra

SAM_0550

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik legjobb természetes antibiotikum.

Megfázás, orrdugulás esetén oldja a nyákot.

Remek méregtelenítő.

Kisebb vese és epekövet is segít eltávolítani.

Íze csípős,  így érdemes más csírákkal összekeverni.

Lucerna csíra

lucerna

 

 

 

 

 

 

Szabályozza a szervezet koleszterinszintjét.

Megakadályozza a vérzsír lerakodását az érfalakon.

Csökkenti az ízületi gyulladást, a reumatikus fájdalmakat.

B12-tartalma nőknek kötelező, hisz ez a vitamin csökkenti a vérszegénységet.

Zsázsa

zsázsa

 

 

 

 

 

Rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a szívinfarktust.

A benne lévő antioxidánsok lévén késleltethetjük az öregedést.

Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást

és segít a mellrák megelőzésében.

Nem utolsósorban afrodiziákum, hiszen növeli a férfierőt!

Hogy csíráztassunk?

A vegyszer mentes magokat öblítsük, majd áztassuk be.

Az olajos magokat 1 napra, a gabonát 12 órára.

4-8 óra alatt hajt ki.

Csíráztatás:

Bioboltban olcsón vehetünk agyag vagy műanyag csíráztató tálat.

De egyszerű tányérban is kikelnek.

Rakjuk Őket a konyha legmelegebb  (20-22°C) pontjára.

Ha tálra tesszük, azt bevizezett vászonnal takarjuk le és tartsuk nedvesen.

A csírázás utáni 3. napon már nem kell a vászon.

A kikelt magokat reggel és este érdemes átöblíteni, illetve a tálban vizet cserélni,

így elkerülhetjük a penészesedést.

3-4 nap múlva ehetjük is a csírákat.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!